iPhone Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

iphone numara engelleme nasıl yapılır

iPhone kullanıcısıysanız, beklenmedik anlarda gelen rahatsız edici aramaları durdurmak isteyebilirsiniz. Akıllı telefonunuzda bu istenmeyen çağrıları engellemenin farklı yöntemleri mevcut. Bu yöntemler, tanımadığınız kişilerin sizi aramasını etkili bir şekilde engellemenize yardımcı olur. Şimdi, iPhone’da numara engelleme işleminin nasıl yapılacağını adım adım inceleyelim.

iPhone Numara Engelleme Yöntemleri

  • iPhone Ayarlarından Numara Engelleme
  • Operatör Üzerinden Numara Engelleme

Yukarıdaki iki farklı yöntem, iPhone’da numara engellemek için kullanılabilir. Gelen istenmeyen aramaları durdurmak için size en uygun olan yöntemi seçebilirsiniz. Şimdi bu yöntemlere daha detaylı bakalım!

iPhone Ayarlarından Numara Engelleme

  1. iPhone’unuzun ekran kilidini açarak “Telefon” uygulamasına girin.
  2. Alt menülerden “Son Aramalar” sekmesine dokunun.
  3. Karşınıza çıkan listede, sizin aradığınız veya sizi arayan numaraları göreceksiniz.
  4. Engellemek istediğiniz numaranın sağında yer alan bilgi simgesine dokunun.
  5. Açılan sayfanın en altındaki “Bu Arayanı Engelle” seçeneğine tıklayın.

Bu adımları takip ederek istemediğiniz kişilerden gelen aramaları tamamen engelleyebilirsiniz. Böylece gün boyunca rahatsız edilme riskini ortadan kaldırmış olursunuz. Ancak, engellediğiniz kişilerin size mesaj göndermesi hâlâ mümkün olabilir.

iPhone Ayarlarından Mesaj Engelleme

Engellediğiniz kişilerin size mesaj göndermesini de istemiyorsanız, öncelikle “Mesajlar” uygulamasına girin. Gelen mesajı açtıktan sonra üst kısımda yer alan kişi simgesine dokunun. Ardından, bilgi butonuna basarak sayfayı aşağıya kaydırın. En alt bölümde yer alan “Bu Arayanı Engelle” butonuna tıklayarak, o kişinin size mesaj göndermesini engelleyebilirsiniz.

Operatör Üzerinden Numara Engelleme

Numara engelleme işlemini gerçekleştirmek için bir diğer yöntem, doğrudan mobil operatörünüzle iletişime geçmektir. Bazı operatörler bu hizmet için küçük bir ücret talep edebilir. Ancak, istenmeyen kişileri operatör aracılığıyla engellemek, en kesin çözüm olacaktır.

Operatörlerin sunduğu online işlemler uygulamaları veya SMS ile de istenmeyen numaraları kolayca engelleyebilirsiniz. Ayrıca, operatörünüzün sunduğu çağrı engelleme hizmetinde, karşı tarafın duyacağı anonsu da özelleştirme imkânınız vardır.

iPhone’da Bir Numara Engellendiğinde Ne Olur?

iPhone’da bir numara engellendiğinde, o numara sizi aradığında genellikle meşgul tonu alır. Ancak, eğer o kişiyi “Mesajlar” uygulamasında engellemediyseniz, size mesaj göndermeye devam edebilir.

iPhone’da Engellenen Numaraları Görme

Engellediğiniz numaraları görmek için öncelikle “Ayarlar” uygulamasını açın. Ardından “Telefon” menüsüne gidin. “Engellenen Kişiler” seçeneğine dokunarak, engellediğiniz tüm numaraların listesini görüntüleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir